ČVUT: V soutěži studenti architektury z celého světa mohou navrhnout ambasádu ČR v Etiopii

25.05.2019 18:28

Čtvrtý ročník mezinárodní soutěže INSPIRELI AWARDS nabízí studentům architektury možnost hlásit se do tří základních kategorií – Architektura, Urbanistické plánování a krajina a Interiérový design. Kromě toho mohou zájemci poslat také architektonický návrh zastupitelského úřadu České republiky v Addis Abebě v Etiopii, tuto soutěž v rámci INSPIRELI AWARDS vypisuje Ministerstvo zahraničních věcí České republiky ve spolupráci s katedrou architektury Fakulty stavební ČVUT v Praze. Aktuální novinkou je navázání spolupráce se společností LEGO, díky níž výherci soutěže získají unikátní model svého vlastního projektu postavený z kostek LEGO. Do soutěže mohou studenti svoje projekty registrovat do 12. června.

ČVUT: V soutěži studenti architektury z celého světa mohou navrhnout ambasádu ČR v Etiopii
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Vyhlašovatelem INSPIRELI AWARDS je Inspireli, mezinárodní online platforma pro architekty, spoluorganizátory jsou ČVUT a Fakulta stavební ČVUT v Praze, záštitu soutěži poskytla řada významných organizací z celého světa. Soutěž je dvoukolová, do finále soutěže postupuje třicet nejlepších prací z každé kategorie. Hodnotiteli jsou významní architekti z celého světa.

„Studenti, kteří zašlou návrh ambasády, s ním přitom soutěží rovnou ve dvou kategoriích,“ vysvětluje spoluzakladatel soutěže Ing. Karel Smejkal, který působí na katedře architektury Fakulty stavební ČVUT. „Přihlášené práce budou vyhodnoceny jednak v rámci návrhu ambasády se samostatnou porotou složenou z renomovaných architektů a zástupců Ministerstva zahraničních věcí ČR, tak i v rámci mezinárodní soutěže INSPIRELI AWARDS v kategorii Architektura,“ dodává Smejkal. Cílem soutěže je podpořit studenty v jejich profesním rozvoji a dát jim příležitost podílet se na vzniku reprezentativního projektu.

Vítězové ve všech  kategoriích obdrží kromě věcných cen v podobě architektonického softwaru možnost využít celoročního mentoringu světových architektonických špiček a dál se tak významně posunout v oboru. Jméno absolutního vítěze soutěže také bude zaneseno na unikátní putovní pohár „Wings to the Future“, jehož autorem je Bořek Šípek. Letos vítězové všech kategorií získají i výjimečnou cenu - unikátní model svého vlastního projektu vytvořený z kostek LEGO pod záštitou řady věnované architektuře - LEGO Architecture. „Bude se jednat o raritu, jež podněcuje ke kreativitě a rozvoji představivosti. Zároveň půjde o sběratelskou zajímavost,“ vysvětluje Karel Smejkal.

Soutěž INSPIRELI AWARDS založil v roce 2015 designér prof. Bořek Šípek spolu s Karlem Smejkalem. Předsedou soutěžní komise je prof. Otto Dvořák, architekt, teoretik, absolvent Harvard Graduate School of Design, Cambridge, USA. Práce hodnotí odborníci z řad světově uznávaných architektů jako anonymní, čímž je zajištěna objektivita soutěže.

Více informací naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…