ČVUT a společnost FOXCONN spolupracují při zadávání témat diplomových a bakalářských prací

09.03.2017 20:53

Dne 8. března 2017 podepsal rektor ČVUT v Praze profesor Petr Konvalinka a James Darroch, viceprezident Global Mfg & Supply Chain společnosti FOXCONN CZ, smlouvu o spolupráci. Navázali tak na společné memorandum a prohloubili spolupráci založenou na využívání vzájemných odborných znalostí a vzdělávacích a vědecko-výzkumných kapacit ČVUT.

ČVUT a společnost FOXCONN spolupracují při zadávání témat diplomových a bakalářských prací
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

V rámci spolupráce s akademickými pracovníky ČVUT se bude společnost FOXCONN  podílet na zadávání témat diplomových a bakalářských prací studentům ČVUT. Témata budou vhodně respektovat aktuální potřeby komerční sféry. Společnost nabízí studentům, kteří si vyberou jí navržené zadání diplomové práce, podporu při vypracování.

FOXCONN poskytne odborné kapacity z řad svých zaměstnanců s odbornými a zároveň praktickými znalostmi oboru, kteří budou spolupracovat se studenty formou konzultací. Pod dohledem takového konzultanta budou mít studenti možnost provádět měření a zkoušky  přímo v prostorách společnosti a využívat její technická zařízení, vybavení a zázemí k naplnění zadání tématu diplomové a bakalářské práce.

„Společně s výukou a výzkumem představuje transfer technologií třetí pilíř ČVUT. Prostřednictvím specializovaného Odboru pro řízení projektů a transfer technologií podporuje ČVUT studenty a akademiky v přenosu výsledků jejich vědecké práce do komerční sféry. Studenti mají nyní možnost využít při přípravě svých diplomových a bakalářských prací znalostí odborníků z praxe i špičkové zařízení moderní továrny,“ řekl rektor ČVUT v Praze profesor Petr Konvalinka.

„FOXCONN, jakožto světový lídr v poskytování komplexních IT řešení, dlouhodobě podporuje transfer technologií a komercializaci výstupů, například z inovativních diplomových a bakalářských prací. Studentům nabízíme moderní technologické zázemí, ve kterém mohou realizovat své nápady a vize, a zvýšit tak šanci uplatnit svá řešení na trhu. Vytváříme most mezi akademickým prostředím univerzity a komerční sférou, a překlenujeme tak propast mezi teorií a praxí,“ uvedl k uzavřené smlouvě William Campbell, jednatel FOXCONN CZ.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2016/17 nabízí ČVUT svým studentům 123 studijních programů a v rámci nich 464 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2016 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4200 světových univerzit, ve skupině univerzit na 501. – 550. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě. V oblasti „Mathematics“ na 201. – 250. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. – 200. Více informací najdete na www.cvut.cz

FOXCONN je součástí celosvětové skupiny společností působících pod obchodní značkou „Foxconn“ registrovanou společností Hon Hai Precision Industry Co, Ltd., která je uznávaným globálním leaderem v oblasti poskytování kompletních řešení v oblasti IT. Na českém trhu působí od roku 2000 jako regionální základna Foxconnu pro Evropu, Blízký východ a Afriku. Jejími zákazníky jsou renomované značky z oblasti IT a telekomunikací. Patří mezi nejvýznamnější exportéry z České republiky. Opakovaně se stala druhým největším exportérem s celkovým objemem vyvezeného zboží v hodnotě téměř 120 miliard korun. V letech 2015 a 2016 byla společnost vyhodnocena jako nejlepší zaměstnavatel regionu a umístila se v první trojici nejlepších zaměstnavatelů v ČR. Více na www.foxconn.cz www.foxconnjobs.cz.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…