Časté celní kontroly přinášejí úspěch

25.01.2016 17:20

Generální ředitelství cel v minulých dnech vyhodnotilo celorepublikovou týdenní akci „OBSON V.” zaměřenou na prodej a skladování lihovin, tabákových výrobků a na nezákonný prodej pyrotechniky. Kontrolovány byly nejen obchody a tržnice, ale i další místa prodeje, kde by mohlo být prodáváno neznačené či nezdaněné zboží.

Časté celní kontroly přinášejí úspěch
Foto: Celní správa ČR
Popisek: Celník.

Sto smíšených kontrolních skupin zajistilo 1 470 litrů lihovin, 157 litrů lihu, téměř 34 tisíc kusů cigaret a 2 500 kusů padělků. Nejčastějším zjištěným porušením bylo neprokázání zdanění výrobků. Únik na spotřební dani byl vyčíslen na bezmála 180 tisíc korun.

I tak se ale potvrdilo, že díky vyšší frekvenci celních kontrol se v poslední době zvyšuje disciplína prodejců ve vztahu k dodržování zákoných povinností. Na čtyřista kontrolovaných místech celníci totiž objevili “pouze” padesát sedm případů porušení právních předpisů.

Na akci se podílela také Státní veterinární správa, Státní zemědělská a potravinářská inspekce a Policie ČR. Tyto orgány se zaměřily např. na nelegální obchod s nekvalitními a padělanými potravinami a nápoji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…