Celní správa: Celníci kontrolovali příhraniční tržnice

18.09.2020 18:47

Více než tisíc kusů různého zboží, podezřelého z porušování práv duševního vlastnictví, zajistili příslušníci celní správy během dvou dnů na Chomutovsku.

Celní správa: Celníci kontrolovali příhraniční tržnice
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Ústečtí celníci v boji proti prodeji padělků nepolevují. Při kontrolách provozoven v příhraničí zajistili v posledních dnech zboží v hodnotě převyšující jeden a čtvrt milionu korun.

Ve dvou kamenných prodejnách v katastru obce Vejprty obchodníci skladovali a nabízeli k prodeji zboží, které vykazovalo znaky padělků, čímž mohlo dojít k porušování práv duševního vlastnictví. Celníci u nich zajistili 614 kusů různého zboží (trička, bundy, mikiny, tepláky, dětské teplákové soupravy, spodní prádlo, obuv, peněženky, kabelky, zapalovače, panenky, stavebnice, parfémy i bezdrátová sluchátka). Hodnota, vyjádřená v cenách originálních výrobků, dosáhla bezmála 650 tisíc korun.

Při další kontrole, tentokrát v katastru obce Hora sv. Šebestiána zajistili ústečtí celníci ve dvou provozovnách zboží za více než 625 tisíc korun. Jednalo se také o textilní zboží, opasky, dětské hračky, stavebnice i bezdrátová sluchátka o celkovém množství 485 kusů.

Část podezřelého zboží (převážně textil) celníci objevili uvnitř provozoven, část padělků byla nalezena před vchodem do prodejen. Ve všech případech se jednalo o zboží, které prodejci nabízeli jako originály světoznámých značek, např. ADIDAS, SNIPES, SALOMON, NIKE, AIR JORDAN, TOMMY HILFIGER, CALVIN KLEIN, SUPREME, AUDI, BMW, VOLKSWAGEN, ŠKODA, POKÉMON, FORTNITE, LEGO, L.O.L., MONSTER HIGH, FROZEN, MICHAEL KORS, LOUIS VUITTON, HUGO BOSS, VERSACE, RED BULL a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…