Celní správa: Celníci našli u distributorů drog na Královéhradecku také střelivo

06.02.2022 17:59 | Tisková zpráva

Při závěrečné razii 21. ledna celníci ze Sekce pátrání Generálního ředitelství cel ve spolupráci s kolegy PČR zadrželi čtyři osoby, které obchodovaly s drogami.

Celní správa: Celníci našli u distributorů drog na Královéhradecku také střelivo
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Při domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor zajistili 30 gramů kokainu, předměty pro distribuci drog, různé látky s anabolickým a hormonálním účinkem, téměř 50 000 Kč v hotovosti, osobní vozidlo v hodnotě 300 000 korun a 186 kusů střeliva. Zadokumentovali prodej téměř 340 gramů kokainu za 460 000 Kč a 60 gramů konopí.

Celníci měli případ rozpracovaný již od ledna 2021. S ohledem na bezpečnost při zadržení podezřelých osob se zúčastnila zásahu i speciální složka celníků – Skupina operativního nasazení. Případ celníci předali do vyšetřování Krajskému ředitelství policie Královéhradeckého kraje.

Kriminalisté z Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje v druhé polovině ledna převzali od Generálního ředitelství cel případ distribuce drog. Po společně provedených domovních prohlídkách a zadržení čtyřech osob vyšetřovatel vzápětí z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinil dva 33leté muže. Ostatní dvě osoby byly po provedených úkonech propuštěny.

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55309 lidí

Jednomu muži se klade za vinu, že od roku 2016 do konce ledna prodal či jinak poskytl kokain minimálně 15 osobám v nejméně v 289 případech o celkovém množství téměř 300 gramů za částku 380 tisíc korun. Druhý, o půl roku starší, měl v témže časovém období, ale v polovičních případech, poskytnout minimálně 10 jiným osobám a "jen" 40 g kokainu za částku 80 tisíc korun.

Starší z mužů se dopustil přečinu, čímž mu hrozí trest odnětí svobody na 1 až 5 let nebo peněžitý trest. Mladšímu za spáchání zločinu hrozí vězení na 2 až 10 let. Oba jsou stíháni na svobodě. Zajištěné drogy i náboje z domovní prohlídky jsme předali ke znaleckému zkoumání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…