Celní správa: Celníci odhalili daňový únik za více než třicet miliónů korun

28.09.2020 19:43

?Pracovníci Sekce pátrání Generálního ředitelství cel Ústí nad Labem dokončili případ s krycím názvem SECURITY, který začali prověřovat na základě oznámení Generálního finančního ředitelství již v dubnu roku 2018.

Celní správa: Celníci odhalili daňový únik za více než třicet miliónů korun
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Podezřelé osoby v období od ledna 2017 do prosince 2019 řídily činnost společností zabývajících se ostrahou majetku a osob. Prostřednictvím této aktivity vytvořily fakturační řetězec, přičemž si vzájemně poskytovaly fiktivní plnění ke snížení daňové povinnosti. Došlo ke krácení daně z přidané hodnoty v celkové výši 30,7 miliónů korun.

Po téměř dvou a půl letech prověřování nashromáždili celníci důkazy a 1. září v ranních hodinách zahájili závěrečnou realizaci prověřování tohoto případu. Ve spolupráci s policisty Krajského ředitelství policie Ústí nad Labem provedli na několika místech v Praze a Středočeském kraji dvě domovní prohlídky a tři prohlídky jiných prostor. Zadrželi pět osob české státní příslušnosti.

64 celníků zajistilo hotovostní finanční prostředky související s páchanou trestnou činností ve výši 1 milión korun a nemovitosti v odhadované výši 15 miliónů korun.

Zajištěný nemovitý majetek a finanční prostředky budou určeny k částečnému pokrytí způsobené škody a k navrácení takto nezákonně získaných prostředků zpět do státního rozpočtu.

V případě odsuzujícího rozsudku hrozí osobám trest odnětí svobody až na deset let.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…