Celní správa: Celníci odhalili nezdaněný tabák do vodních dýmek

07.12.2021 22:54 | Tisková zpráva

Karlovarští celníci zajistili při kontrole baru v centru Karlových Varů téměř 12 kg nezdaněného tabáku do vodních dýmek.

Celní správa: Celníci odhalili nezdaněný tabák do vodních dýmek
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Celníci v rámci své kontrolní činnosti kontrolují správné značení tabákových výrobků platnými tabákovými nálepkami a zda mají prodejci k těmto vybraným výrobkům doklady prokazující jejich zdanění. Tato povinnost se nevztahuje pouze na prodejny, ale také na další provozovny – např. restaurace, bary, čajovny, nebo tzv. „šíša bary“, kde se používá tabák ke kouření do vodních dýmek.

Příslušníci oddělení dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Karlovarský kraj zajistili minulý týden v baru v centru Karlových Varů téměř 12 kg neznačeného tabáku do vodních dýmek, ke kterým prodejce nedoložil doklady zdanění v souladu s ustanovením zákona o spotřebních daních, neoprávněně tyto výrobky skladoval a nabízel k prodeji, čímž by mohl vzniknout únik na daních ve výši téměř 32 tisíc korun.

Porušení subjektu budou celníci dále řešit ve správním a daňovém řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…