Celní správa: Celníci odhalili v Praze další nelegální herny

26.08.2018 21:26

V průběhu tohoto týdne provedli pražští celníci na území města Prahy kontrolní akci zaměřenou na nelegální hazard, kdy odhalili dvě nelegální herny, přičemž jednu opakovaně.

Celní správa: Celníci odhalili v Praze další nelegální herny
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Nejdříve se zaměřili na před týdnem zkontrolovanou hernu v Praze 7-Holešovicích, ve které minulý týden zajistili devět nelegálních kvízomatů značky Golden horse a Diascope v hodnotě téměř 900 000 korun. Současně s automaty také zabavili finanční hotovost 101 890 korun, spojenou s nelegální hrou, kterou provozovatel skrýval v kasírtašce a trezoru. Tato kontrola, provedená po pár dnech, ukázala, že provozovatele zabavení přístrojů ani peněz příliš netrápilo a bez skrupulí ve své činnosti pokračoval. Výsledkem pak bylo zadržení dalších sedmi nelegálních výherních hracích přístrojů bez patřičných povolení ministerstva financí.

Zajímavostí je, že tyto nové a opět zadržené automaty byly v herně instalovány po pouhých pěti hodinách po ukončené první kontrole. Vzhledem k tomu, že celníci šli najisto, nebyl problém zadržet i dalších 105 330 korun, opět schovaných v kasírtašce a v trezoru, které byly určeny k vyplácení výher. Celkově tedy v této jedné herně zadrželi během pár dní šestnáct kvízomatů v hodnotě 1 700 000 korun a celkem 207 220 korun v hotovosti, a dále klíče, žetony, čipové karty a další předměty potřebné k nelegální hře.

Další nelegální herna fungující jako bar byla odhalena v Praze 6-Bubenči. Zde byl zjištěn nelegální provoz sedmi kvízomatů v úhrnné hodnotě 686 000 korun bez stanovených povolení podle zákona o hazardních hrách. Kvízomaty byly pražskými celníky také zabaveny a současně byla zajištěna finanční hotovost z provozování nelegální hry ve výši 68 727 korun.

Provozovatelům nelegálního hazardu podle zákona o hazardních hrách hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun, propadnutí zadržených přístrojů, hotovosti a dalších předmětů souvisejících s nelegální hrou.

Pražští celníci od začátku loňského roku, kdy převzali dozorovou činnost nad nelegálním hazardem, zlikvidovali na území hlavního města Prahy 73 nelegálních heren a zabavili 537 výherních hracích přístrojů včetně kvízomatů a slevostrojů, jedenáct stolů pro živé hry, deset rulet, a to vše v celkové hodnotě převyšující 500 000 000 korun, a zajistili téměř tři a půl milionů korun v hotovosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…