Celní správa: Celníci v Ostravě opět zajišťovali herní zařízení

19.12.2022 7:29 | Tisková zpráva

Čtyři kusy herních technických zařízení čekaly na celníky v jednom ostravském baru. Informaci o možné nelegální herně obdrželi od Policie České republiky a Městské policie Ostrava.

Celní správa: Celníci v Ostravě opět zajišťovali herní zařízení
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Z toho důvodu provedli kontrolu na dodržování zákona o hazardních hrách v provozovně v městské části Moravská Ostrava a Přívoz.

Celníci zjistili, že jsou v provozovně užívána herní technická zařízení, která jsou založena na kombinaci náhodného, znalostního a dovednostního principu. Fungování těchto herních zařízení spočívá v tom, že sázející vkládá sázku, jejíž návratnost není zaručena a výhra nebo prohra je zcela náhodná.

Při kontrole tohoto objektu vzniklo důvodné podezření, že provozování všech čtyř herních technických zařízení porušuje zákon o hazardních hrách. Kontrolovaný subjekt celníkům nepředložil žádná povolení potřebná k legálnímu užívání herních technických zařízení.

Z výše uvedených důvodů hlídka herní technická zařízení zadržela a přemístila do střeženého skladu celního úřadu.

Provozovateli nelegálních herních automatů hrozí nejen propadnutí zařízení, ale také pokuta až do výše 50 milionů korun.

V letošním roce moravskoslezští celníci provedli v oblasti nelegálního hazardu 25 kontrol, zadrželi 80 kusů herních technických zařízení a hotovost ve výši téměř sto tisíc korun. V oblasti legálního hazardu provedli 13 kontrolních akcí a v 13 případech odhalili pochybení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…