Celní správa: Celníci zajistili cisternu s lehkým topným olejem

18.06.2019 22:22

Ústečtí celníci zajistili cisternu s bezmála třiceti tisíci litry minerálního oleje. Daňový únik byl předběžně vyčíslen na více než 325 tisíc korun.

Celní správa: Celníci zajistili cisternu s lehkým topným olejem
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Hlídka mobilního dohledu ústeckých celníků prováděla v uplynulém týdnu na komunikaci I/13 u obce Česká Kamenice běžnou kontrolní činnost. Krátce po dvaadvacáté hodině celníci vytipovali a zastavili nákladní vozidlo s cisternovým návěsem a polskou registrační značkou. Cisterna obsahovala 29 698 litrů lehkého topného oleje. Řidič nebyl na výzvu celníků schopen předložit k přepravovanému zboží náležité průvodní doklady, prokazující řádné zdanění vybraných výrobků nebo jejich oprávněné nabytí za ceny bez daně. Celníci pojali důvodné podezření, že by se mohlo jednat o nezákonnou přepravu minerálních olejů. Navíc podle údajů v nákladním listu (CMR) proběhla nakládka v Lotyšsku a odběratelem měla být firma sídlící ve slovenské Žilině. Zjevně neekonomická a nelogická trasa přepravy vzbuzovala u hlídky další pochybnosti. Vozidlo i s nákladem celníci zajistili. Z cisterny byly odebrány vzorky, které jsou podrobeny další analýze v celně technické laboratoři. Případ je nadále v šetření.

Pokud se podezření z nelegální přepravy potvrdí a řádné zdanění se nepodaří prokázat, propadne zajištěné zboží včetně dopravního prostředku ve prospěch státu.

Doprava minerálních olejů pro účely podnikání v České republice a mezi státy Evropské unie je umožněna pouze v rámci elektronického systému přepravy a sledování výrobků podléhajících spotřební dani (EMCS) nebo na základě zjednodušeného průvodního dokladu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…