Celní správa: Celníci zastavili nelegální obchod s miliony cigaret

15.05.2021 22:30

Bezmála sedm milionů nelegálních cigaret a daňový únik ve výši 22 milionů korun odhalili ostravští celníci na Havířovsku. Závěrečnou realizaci provedli příslušníci z oddělení odhalování závažné trestné činnosti Generálního ředitelství cel společně s policejními kriminalisty v dubnu.

Celní správa:  Celníci zastavili nelegální obchod s miliony cigaret
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Dvě osoby zadrželi při předání třech milionů korun za předchozí prodej dvou milionů nezdaněných cigaret. Druhý den zadrželi čtyři osoby a při domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor celníci a policisté našli více než 2 miliony cigaret bez tabákových nálepek, hotovost ve výši 765 000 korun, listinné a další důkazy.

Případem s krycím názvem LABUŽNÍK se celníci zabývali již od listopadu 2020. V průběhu prověřování zadokumentovali dovoz a distribuci dalších 4,5 milionů cigaret bez kolků. Skupina Čechů pravidelným zásobováním domácího trhu nezdaněným kuřivem tak způsobila únik na spotřební dani ve výši nejméně 21 720 000 korun.

Případ celníci předali s návrhem na zahájení trestního stíhání Policii ČR, odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…