Celní správa: Další záchyty nezdaněného tabáku a alkoholu

08.12.2023 10:01 | Tisková zpráva

Celní správa České republiky provedla v polovině listopadu čtyřdenní kontrolní akci s názvem „EXOD“, zaměřenou na oblast značení vybraných výrobků, zejména lihovin a tabákových výrobků a případy porušování práv duševního vlastnictví.

Celní správa: Další záchyty nezdaněného tabáku a alkoholu
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Jednalo se o celorepublikovou kontrolní akci, do které bylo zapojeno 250 celníků. Příslušníci odboru dohledu provedli celkem 187 kontrol, z toho ve 33 případech zjistili porušení předpisů. Zajistili přes 2 200 g zahřívaných tabákových výrobků, více než 8 kg neznačeného tabáku ke kouření, téměř 6000 ks cigaret a 180 l neznačeného alkoholu.

Dále Celní úřad pro Jihočeský kraj zajistil 115 kusů elektronických cigaret. Zboží bylo opatřeno prvky buď přímo kopírujícími právo duševního vlastnictví, nebo jej velice nápadně připomínalo. Zároveň na balení nebylo označení společnosti, která jediná je oprávněná s tímto produktem nakládat.

Celkový únik na spotřební dani a dani z přidané hodnoty činí téměř 68 000 korun.

V případě zajištění neoznačených vybraných výrobků se jedná o porušení zákona o spotřební dani a bylo zahájeno daňové řízení. Zajištěné zboží bylo umístěno do skladů celní správy, kde čeká na vyjádření zástupců držitelů ochranných známek, z čehož vyplyne další postup celních orgánů.

Celníci se dlouhodobě zaměřují na kontrolu lihovin v oblasti přepravy, v silniční dopravě, v provozovnách i skladovacích prostorech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …