Celní správa: Dodávka, převážející maso v nevyhovujících podmínkách, do cíle nedojela

05.07.2021 11:01

V neděli 27. června 2021 v odpoledních hodinách zastavila hlídka mobilního dohledu v obci Babylon dodávku s českou registrační značkou, řízenou občanem vietnamské národnosti. Po otevření ložné plochy vozidla byla překvapena nákladem.

Celní správa: Dodávka, převážející maso v nevyhovujících podmínkách, do cíle nedojela
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Přestože vozidlo zjevně nebylo vybaveno žádných chladicím zařízením, přepravovalo více než 200 kilogramů volně loženého syrové i tepelně opracovaného masa. Pocitová teplota ve vozidle odpovídala venkovní teplotě, která byla v tu chvíli cca 25°C. Hlídka následně kontaktovala Krajskou veterinární správu, do jejíž kompetence podezření z porušení veterinárních předpisů při přepravě živočišných produktů spadá.

Napilno měli celníci ale i pár dní nazpět. Z důvodu podezření z porušení práv k ochranné známce zadrželi více než 1600 kusů zboží. Mezi zajištěným zbožím tradičně převládaly textilní a galanterní výrobky, parfémy a hodinky. Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena částkou téměř čtyř milionů korun. Jejich pozornosti neunikla ani přeprava téměř 1 300 litrů piva bez dokladů prokazující zdanění, dále bezmála 30 000 kusů cigaret značených v rozporu se zákonem a také ve dvou případech nedovolená přeprava menšího množství omamných a psychotropních látek.

Celníci zboží zadrželi, převezli do skladů Celní správy ČR a případ bude dále šetřen ve správním řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…