Celní správa: Honička s hradeckými celníky

28.09.2017 10:29

Královéhradečtí celníci mají za sebou honičku s mužem české státní příslušnosti. Po několikakilometrovém stíhání jej dopadli v koruně stromu a skončil v poutech.

Celní správa: Honička s hradeckými celníky
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V úterý 26. září při běžné silniční kontrole v obci Královec na Trutnovsku se jeden z celníků pokoušel zastavit pomocí zastavovacího terče zelený Seat. Jakmile ho však řidič uviděl, sešlápl prudce plynový pedál a ve vysoké rychlosti do něho začal najíždět. Celník uskočil. Následovalo stíhání osobního vozidla za pomocí sirény a zapnutých modrých majáků. Třiačtyřicetiletý Čech několik kilometrů ohrožoval svojí agresivní jízdou životy i zdraví kolemjdoucích osob. Železniční přejezd u odbočky na obec Lampertice jej dokonce vymrštil do výšky a po dopadu prudce narazil na spodní zadní část; bylo vidět, jak od vozovky odlétávají jiskry. Celníci ve služebním vozidle před přejezdem z bezpečnostních důvodů zpomalili a muž si tak vytvořil menší náskok. Služební vysílačkou kontaktovala stíhající hlídka své kolegy, s nimiž se setkali u zájmového vozidla odstaveného u obce Bobr. Bylo zamčené a nikdo v něm neseděl. Ani v tuto chvíli se však muži zákona nevzdali a začali s pomocí služebního psa okamžitě prohledávat okolní terén. V krajině hustě zarostlé vysokou trávou, keři a stromy, za místním potokem přiběhli k louce, na níž se tyčily vzrostlé stromy. Na jednom z nich, zhruba ve výšce pěti metrů, spatřili muže s taškou přes rameno. Ten uposlechl výzvy zasahujících celníků v okamžiku, kdy použili donucovacího prostředku – hrozbu namířenou střelnou zbraní, a slezl ze svého úkrytu. Tašku, v níž se nacházely pouze dvě plastové dózy léku zneužívaného pro výrobu pervitinu - Galpseud s 200 tabletami s obsahem pseudoefedrinu, našel služební pes nedaleko místa dopadení.

Za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy hrozí dopadenému muži, jenž byl v červnu propuštěn po čtyřletém pobytu ve věznění za výrobu a distribuci pervitinu, trest odnětí svobody v délce dvou až deseti let nebo propadnutí majetku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…