Celní správa: Instinkt plzeňských celníků a podmínka na tři roky

25.06.2022 16:51 | Tisková zpráva

Další nelegálně přepravované cigarety, ale i tabák do vodních dýmek a alkohol odhalili plzeňští celníci v půlce června.

Celní správa: Instinkt plzeňských celníků a podmínka na tři roky
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Na dálnici D5 si hlídka mobilního dohledu vytipovala ke kontrole jízdní soupravu s moldavskou registrační značkou směřující do Francie. Před samotnou kontrolou byla posádka vozidla dotázána, zda veze alkohol a cigarety. I přes tvrzení, že si všichni vezou pouze cigarety pro vlastní potřebu, bylo hned při prvotní kontrole zjištěno větší množství lihovin pod sedadlem spolujezdce.

Hlídka jízdní soupravu doprovodila na kontrolní halu v Rozvadově, kde bylo důkladnou kontrolou nalezeno i v nákladovém prostoru větší množství tabáku, cigaret a dalších lihovin. Celkem se jednalo o 68 kg tabáku do vodních dýmek, téměř 3 tisíce kusů cigaret a 59 litrů alkoholu. Zboží bylo přepravováno zamaskované, ukryté pod krabicemi se zeleninou a ovocem.

Pro podezření ze spáchání trestného činu byl případ předán příslušníkům Sekce 03 Pátrání Generálního ředitelství cel, tedy orgánům celní správy činným v trestním řízení. Ti ve věci zahájili úkony trestního řízení, nelegální zboží zajistili a zadrželi podezřelého řidiče.

Státním zástupcem byl podán soudu návrh na potrestání zadrženého podezřelého. Hned následující den po záchytu byl řidič soudem uznán vinným ze spáchání přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží a odsouzen k trestu odnětí svobody ve výměře deset měsíců s podmínečným odkladem na zkušební dobu v trvání tří roků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…