Celní správa: Jihočeši v lednu zadrželi padělky zboží za 60 milionů korun

02.02.2023 9:48 | Tisková zpráva

Příslušníci Celního úřadu pro Jihočeský kraj se v posledním lednovém víkendu v rámci své kontrolní činnosti zaměřili na provozovnu v obci Studánky. Zde na prodejní ploše provozovny odhalili celkem 666 kusů zboží, u něhož pojali podezření, že porušuje práva k ochranným známkám. Jednalo se o stovky kusů galanterního zboží, ale také 42 kusů hodinek luxusních značek, které vykazovaly znaky padělků. Nejdražší hodinky v ceně originálu 7 milionů korun, byly prodávány v padělané verzi za 1 699 korun. Celková hodnota vyjádřená v cenách originálních výrobků by činila více než 58 milionů korun.

Celní správa: Jihočeši v lednu zadrželi padělky zboží za 60 milionů korun
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Od začátku letošního roku tak pracovníci celního úřadu odhalili v rámci provedených kontrol zboží vykazující znaky padělků v hodnotě dosahující 60 milionů korun.

Prodejci se nabízením takového zboží vystavují kromě samotného zadržení zboží také vysokým pokutám, avšak stále takové zboží na svých provozovnách nabízejí.

Ve stejné provozovně rovněž příslušníci jihočeského Dohledu nad subjekty zajistili 3 119 krabiček cigaret, které byly opatřeny starým vzorem tabákové nálepky s písmenem „F“. Obchodníci s tabákovými výrobky mohli prodávat nebo skladovat jednotková balení cigaret s tabákovou nálepkou s touto sazbou daně označenou písmenem „F“ nejpozději do 31. března 2022. Na tyto zajištěné cigarety se podle zákona o spotřebních daních pohlíží jako na cigarety značené nesprávným způsobem.

U tabákových výrobků značených nesprávným způsobem lze uložit tomu, kdo tyto výrobky skladuje nebo prodává, sankci až do výše 10 milionů korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…