Celní správa: Karlovarští celníci zajistili 50 tun odpadu

14.07.2020 21:20

Celní správa provedla v červnu celorepublikovou kontrolní akci s názvem PLAST III, zaměřenou na odhalení nelegálního odpadu, především přepravu biologického a zdravotnického odpadu v souvislosti s COVID-19.

Celní správa: Karlovarští celníci zajistili 50 tun odpadu
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Této akce se účastnili také karlovarští celníci, jejichž hlídky zjistily ve dvou případech porušení právních předpisů v oblasti přepravy odpadů.

V prvním případě se jednalo o 24,4 tuny zapáchající směsi plastů s příměsí komunálního odpadu, ve druhém o 26 tun stavební suti. Nejednalo se sice o odpad obsahující biologický či zdravotnický materiál, přesto přepravci porušili předpisy, když nepředložili potřebné doklady a povolení k přepravě odpadů.

Případy byly předány k dalšímu řízení České inspekci životního prostředí a Ministerstvu životního prostředí, nelegální odpad byl vyvezen zpět do země původu, Německa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…