Celní správa: Karlovarští celníci zajistili další zboží na tržnici

23.08.2022 19:02 | Tisková zpráva

Karlovarští celníci zajistili v pátek 19. srpna na tržnici u Chebu zboží za téměř 5 milionů korun.

Celní správa: Karlovarští celníci zajistili další zboží na tržnici
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Příslušníci odboru dohledu Celního úřadu pro Karlovarský kraj při páteční kontrole v areálu tržiště „Asia Dragon Bazar Svatý Kříž“ v katastru obce Cheb zajistili více než 300 kusů zboží, u něhož vzniklo podezření z porušování práv duševního vlastnictví.

Obchodníci v prostorách před stánky i v nich nabízeli zboží (textil, kabelky, peněženky, apod.) jako originály světoznámých značek, (např. Adidas, Gucci, Prada, Michael Kors, Calvin Klein, atd.), jehož hodnota by v případě originálních výrobků činila bezmála 5 milionů korun.

Přestože stánkařům hrozí zajištění zboží, opakovaně ho nabízejí. Jen od začátku měsíce srpna zajistili karlovarští celníci při kontrolách nejen na tržnicích, ale i v kamenných provozovnách, téměř 1 300 kusů zboží, jež vykazovalo známky porušování práv duševního vlastnictví, a jehož prodejem by majitelům ochranných známek vznikla škoda přesahující 7 milionu korun.

Zajištěné výrobky skončily ve skladu celního úřadu. V případě, že by se majitelé ochranných známek rozhodli využít tzv. zjednodušený postup, budou případy předány právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj a zboží bude zlikvidováno. Celníci budou v kontrolách nejen tržnic pokračovat i nadále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …