Celní správa: Kontrola hazardu na severu Čech

07.04.2018 12:06

V rámci celorepublikové akce celní správy zaměřené na potírání nelegálního hazardu s názvem "STAR" zajistili ústečtí celníci 25 kusů technických hracích zařízení, tzv. kvízomatů druhé generace.

Celní správa: Kontrola hazardu na severu Čech
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Během velikonočních svátků provedli celníci kontroly v pěti vytipovaných provozovnách (v Teplicích, Duchcově a Litvínově) v nichž zadrželi 12 kusů kvízomatů typu Diamond Level, 11 kusů typu iStars a 2 kusy typu Kvíz. Jejich majitelé je provozovali bez platných povolení Ministerstva financí k provozování hazardních her. Nelegální hrací automaty, včetně zatím nezjištěné finanční hotovosti, celníci z provozoven odvezli.

Výrobci technických hracích zařízení se snaží různým způsobem obejít definici technické hry danou zákonem, a tak do herního spektra klasického výherního automatu začlenili dovednostní či vědomostní prvek. Celní správa však i tato zařízení považuje za hazardní hru naplňující definici zákona o hazardních hrách a přikročila k této rozsáhlé kontrolní akci. (výsledky celostátní akce ZDE)

Příslušníci dohledu od začátku loňského roku, kdy převzali dozorovou činnost nad nelegálním hazardem, provedli na území Ústeckého kraje 189 kontrol, při nichž zjistili porušení zákona v 76 případech. Zabavili 45 výherních hracích přístrojů, jednu elektromagnetickou ruletu včetně stolu pro živou hru a 32 kvízomatů.

Za porušení zákona o hazardních hrách mohou celní úřady ve správním řízení uložit provozovatelům pokutu až do výše 50 milionů korun a propadnutí zadržených přístrojů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…