Celní správa: Kontroly hazardu a další zadržené automaty na Ústecku

15.02.2020 9:00

Osm výherních technických zařízení provozovaných „na černo“ zadrželi ústečtí celníci v herně na severu Čech.

Celní správa: Kontroly hazardu a další zadržené automaty na Ústecku
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Potírat hazard se celníkům v Ústeckém kraji daří. V úterý odhalili další nelegální hernu, tentokráte v Chomutově. Kontrolovaný provozovatel porušoval zákon o hazardních hrách, když neměl k provozování hazardní hry patřičná povolení.

Kromě osmi nelegálních herních automatů v hodnotě 800 tisíc korun celníci odvezli z provozovny i finanční hotovost ve výši 14 600 Kč, určenou k vyplácení výher a ostatní věci, které k provozování nelegální hry slouží jako např. klíče, evidenci a další.

Za porušení zákona o hazardních hrách mohou celní úřady ve správním řízení provozovateli nelegální herny uložit pokutu až do výše 50 000 000 korun.

V loňském roce provedli celníci v Ústeckém kraji 180 kontrol. Porušení zákona zjistili ve 110 případech. Odhalili 11 nelegálních heren a v nich zadrželi 45 výherních technických zařízení tzv. kvízomatů a bezmála 50 tisíc korun v hotovosti.

Přestože celníci důsledně dohlíží na provozování hazardních her, stále se najdou podnikavci, kteří se snaží obcházet zákon, provozují hazardní hry bez povolení a vyhýbají se placení daní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…