Celní správa: Kontroly hazardu na severu Čech nepolevují

31.08.2018 11:03

Další pět nelegálních heren odhalili ústečtí celníci v uplynulých srpnových dnech. Zadrželi v nich 27 výherních zařízení v hodnotě bezmála 2,5 milionů korun.

Celní správa: Kontroly hazardu na severu Čech nepolevují
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V rámci kontrol hazardu si ústečtí celníci vybrali ke kontrole dvě provozovny v Kadani a po jedné v Děčíně, Chomutově a Teplicích. Šli najisto. Provozovatelé si totiž neopatřili příslušná povolení od ministerstva financí.

Z děčínského bistra kontroloři odvezli pět kvízomatů, z baru v Chomutově o jeden méně a z teplického baru dva kvízomaty. V Kadani nejprve zadrželi v baru sedm přístrojů a následně v nonstopu dalších devět. Ve skladu tak skončilo celkem 15 kvízomatů typu JEWEL a 12 kvízomatů typu POPCORN. K tomu ještě ostatní věci související s hazardem jako klíče k hracím zařízením a finanční hotovost ve výši 11.700 korun.

Celníci kontrolovali i legální provozovny. Po dvou hernách v Mostě a Hostomicích na Teplicku a kasino v Žatci. Kontrolní skupina zjistila ve dvou hernách, že personál neprovádí identifikaci návštěvníků při jejich vstupu do provozovny, v herním prostoru jedné herny nebyly umístěny na viditelném místě herní plány, v další herně nebyl dodržen zákonem stanovený počet herních pozic koncových zařízení technické hry a v kasinu nebyl dodržen počet hracích stolů živé hry.

Zjištěná porušení zákona o hazardních hrách budou projednána v rámci správního řízení, provozovatelům hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí veškerého herního zařízení, jenž k provozování nelegální hry sloužilo.

Od začátku roku provedli celníci v Ústeckém kraji téměř 140 kontrol zaměřených na provozování hazardních her, porušení zjistili v 73 případech, odhalili 23 nelegálních heren a z nich odvezli 94 ilegálně provozovaných technických hracích zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…