Celní správa: Kuřivo pašeráci nedovezli

28.01.2020 15:39

Během posledních čtrnácti dnů se hradečtí celníci setkali hned se dvěma případy, při nichž zajistili nelegální kuřivo, celkem 6580 kusů cigaret a 4,4 kilogramy tabáku určeného ke kouření.

Celní správa: Kuřivo pašeráci nedovezli
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V minulých dnech si hlídka mobilního dohledu operující v polském příhraničí vytipovala ke kontrole osobní automobil české imatrikulace. Řídil jej devětačtyřicetiletý muž. Na standardně položenou otázku celníků, zda s sebou veze alkohol, cigarety, tabák, narkotika nebo větší množství léčiv, reagoval překvapivě pozitivně. Na místě vzápětí sdělil, že si veze z Polska cigarety a tabák. Údajně je koupil od neznámého muže, který ho s nabídkou oslovil na polské tržnici. 4000 tisíce kusů cigaret značek Marlboro a LM a devět igelitových sáčků napěchovaných tabákem celníci zajistili. Kuřivu chyběly tabákové nálepky a bylo přepravováno ve větším množství, než je určeno pro osobní spotřebu.

Ve druhém případě se nelegálního převozu 2 580 kusů cigaret značek Fest a Gold NZ dopustila jednapadesátiletá žena.

Oběma lidem bude doměřena spotřební daň, ve výši 22 424 a 8 056 korun, vysloveno propadnutí zboží a ve správním řízení jim hrozí pokuta v řádech tisíců až desetitisíců korun.

Fyzické osoby, které dopravují cigarety pro osobní spotřebu z členských zemí Evropské unie, je mohou dovézt bez toho, aniž by uhradili spotřební daň, pouze v zákonem stanoveném limitu 800 kusů cigaret a 1 kilogram tabáku ke kouření. U cigaret ze třetích zemí platí osvobození od daně z přidané hodnoty, spotřební daně a cla u 200 kusů cigaret nebo 250 gramů tabáku ke kouření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…