Celní správa: Léky s pseudoefedrinem označil služební pes

26.12.2018 22:01

Hlídka hradeckých celníků zastavila v minulých dnech na Trutnovsku osobní automobil směřující z Polska na území naší republiky. Cestovali v něm dva Češi ve věku 37 a 34 let. Na standardně pokládaný dotaz kontrolující hlídky, jestli nevezou tabák, alkohol, cigarety, větší množství léčiv nebo narkotika, řidič i jeho spolujezdec reagovali negativně a doplnili, že jedou z Polska za účelem koupi nemovitosti.

Celní správa: Léky s pseudoefedrinem označil služební pes
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Lustrací přes operační centrum celníci zjistili u obou mužů trestní minulost. Bezprostředně poté provedli bezpečnostní prohlídku a s ohledem na důvodné podezření z trestní činnosti přiložili dvojici služební pouta.

Při důkladné kontrole vozidla našli za použití služebního psa v zavazadlovém prostoru v dutinách konstrukce černý sáček obalený potravinářskou fólií, který obsahoval 6 450 vyloupaných kusů léků Apselan. Z pseudoefedrinu, který bývá extrahován z těchto tablet, by bylo možné vyrobit přibližně 280 gramových dávek metamfetaminu pro drogově závislé.

Za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy jim hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Během roku 2018 královéhradečtí celníci zajistili v devíti případech téměř devatenáct tisíc léků obsahujících pseudoefedrin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…