Celní správa: Mobilní rentgen odhalil pašované cigarety

20.10.2018 22:22

V Plzeňském kraji proběhla kontrolní akce celníků, zaměřená na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu, dále na nelegální přepravu lihovin, tabáku a tabákových výrobků a na odhalování omamných a psychotropních látek. Kontroly byly prováděny pomocí mobilního velkokapacitního rentgenu, který je schopen odhalit případné tajné schránky nebo jiné úpravy na vozidle k ukrytí kontrabandu.

Celní správa: Mobilní rentgen odhalil pašované cigarety
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Na D5 bylo vytipováno ke kontrole dodávkové vozidlo ukrajinské registrační značky. Pomocí rentgenu celníci zjistili, že v dodávce se v dutině pod podlahou a v prazích nachází kvádry, tvarem připomínající krabičky cigaret. Vše bylo následně prověřeno služebním psem na vyhledávání tabáku, který domněnku potvrdil.

Jednotlivé krabičky byly důmyslně poschovávané s cílem co nejvíce znemožnit jejich odhalení. Ve vozidle bylo nalezeno více než 9000 ks cigaret různých značek, značených ukrajinskými tabákovými nálepkami (kolky).

Jedná se přitom o opakovaný záchyt cigaret v Plzeňském kraji pomocí velkokapacitního rentgenu, kdy celníci zadrželi u Rozvadova rumunského pašeráka, který převážel kontraband cigaret s ukrajinskými a rumunskými kolky v návěsu pro přepravu osobních vozidel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…