Celní správa: Nelegální běženec nebo převaděč

14.08.2022 15:02 | Tisková zpráva

Dvanáct osob neznámé státní příslušnosti zadrželi jihomoravští celníci při kontrole vozidel na dálnici D2 nedaleko Brna.

Celní správa: Nelegální běženec nebo převaděč
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Ve středu dopoledne sledovala hlídka celníků projíždějící vozidla na dálnici D2 nedaleko Brna. Všimla si přijíždějící dodávky, která neměla zapnutá světla a k tomu prasklé čelní sklo. V autě byl vidět pouze řidič, ale v momentě, kdy ji vůz minul, se vedle řidiče zdvihla do sedu další osoba.

Hlídka se za dodávkou rozjela a světelným znamením se ji snažila přimět k zastavení. Řidič však začal různě přejíždět z pruhu do pruhu, zrychloval či zpomaloval a zjevně se snažil vyhnout kontrole. Po chvíli se hlídce podařilo vůz navést k odpočivadlu, které vůz přejel, a nakonec zastavil až v odstavném pruhu.

Vozidlo řídil cizinec středního věku, který nebyl schopen s hlídkou komunikovat. On ani jeho mladší spolujezdec nepředložili žádné osobní doklady ani doklady k vozidlu. Při pohledu do zadní časti vozu, celníci zjistili, že se tam na podlaze choulí dalších deset mladých mužů, s velkou pravděpodobností také cizinců.

Z důvodu bezpečnosti a také věcné nepříslušnosti byla prostřednictvím operačního centra kontaktována Policie ČR. Na místo se nejprve dostavila nejbližší hlídka obvodního oddělení a následně jejich kolegové z oddělení cizinecké policie, kteří si nelegální běžence převzali. Řidiče vzhledem k podezření z možného spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice zajistili policisté z oddělení obecné kriminality.

Obdobný případ řeší právě dnes mobilní hlídka celníků na dálnici D2 u Ladné. V dodávce s rumunskou registrační značkou řidič nelegálně převážel 15 osob nejspíše ze Sýrie. S velkou pravděpodobností se jedná o dalšího převaděče běženců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…