Celní správa: Nelegální hazard jihomoravští celníci trestají

21.12.2022 11:19 | Tisková zpráva

34 realizovaných kontrol, 117 zadržených technických herních zařízení a uložené pokuty v celkové výši šest a půl milionu korun jsou výsledkem kontrol provozování hazardních her v letošním roce.

Celní správa: Nelegální hazard jihomoravští celníci trestají
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Dozorová činnost celních orgánů nad provozováním hazardních her zahrnuje jak kontroly těch legálních, provozovaných na základě povolení, ale především těch nelegálních, které je mnohdy velmi složité odhalit. V řadě případů se nejedná o bar, restauraci apod., ale pouze o soukromý prostor, který není nijak označen, bývá vybaven kamerovým systémem, případně i celkovým vypínačem, který umožní v jednom okamžiku vyřadit z provozu veškerá technická zařízení, a dovnitř bývají vpuštěni jen vybraní zákazníci.

V loňském roce i přes různá karanténní opatření jihomoravský úřad zrealizoval 39 kontrol, ve 34 případech se jednalo o nelegální hernu, na místě zadržel 155 technických herních zařízení a prostředky ve výši 140 371 korun. V průběhu roku zahájil 26 správních řízení a uložil pokuty ve výši 3 393 000 korun.

V letošním roce sice karanténní opatření pominula, ale velká část výkonných složek celního úřadu, která se pohybuje v terénu, již od konce října slouží spolu s kolegy z Policie ČR na hranicích. I přesto se podařilo realizovat 34 kontrol. Ve 29 případech se jednalo o nelegální hernu, bylo zadrženo 117 technických herních zařízení a 371 000 korun. Celní úřad zahájil 33 správních řízení a uložil pokuty ve výši 6 554 000 korun.

Nejvyšší letošní uložená pokuta činila 730 000 korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihočeský kraj hledá architektonickou podobu důlního díla Orty

22:08 Jihočeský kraj hledá architektonickou podobu důlního díla Orty

Mimořádný zážitek z návštěvy ojedinělé přírodní a technické památky chce do budoucna připravit zájem…