Celní správa: Nelegální přeprava topného oleje řidiči opět nevyšla

25.10.2019 13:18

V uplynulých dnech odhalili ústečtí celníci v příhraničí další nelegální přepravu topných olejů, tzv. červené nafty.

Celní správa: Nelegální přeprava topného oleje řidiči opět nevyšla
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Hlídka mobilního dohledu si v ranních hodinách vytipovala a zastavila v obci Sobědruhy na Teplicku červenou dodávku značky Ford Tranzit, kterou řídil sedmačtyřicetiletý Ústečan. Celníci v nákladovém prostoru nalezli dvě nádoby IBC o obsahu á 1.000 litrů a jeden plechový sud o objemu 200 litrů s kapalinou načervenalé barvy a zápachem motorové nafty.

Jelikož řidič nepředložil hlídce žádné doklady prokazující řádné zdanění vybraných výrobků, celníci odebrali z nádob vzorky a celkem 2.179 litrů topného oleje v hodnotě 38.900 korun zajistili. Řidič navíc neměl, vzhledem k přepravě nadlimitního množství nebezpečných látek, vozidlo označeno oranžovými bezpečnostními tabulkami. Za tento přestupek mu byla uložena pokuta ve výši dva tisíce korun. Topný olej propadne ve prospěch státu a výtečník bude muset uniklou spotřební daň ve výši 23.861 korun celníkům doplatit.

Jak se později ukázalo, ten samý muž se již stejného jednání dopustil 30.září. To jej hlídka celníků kontrolovala v obci Krupka a v bílé dodávce značky Iveco objevila bezmála dva tisíce litrů topného oleje, též bez patřičných dokladů prokazujících jeho řádné zdanění či nabytí bez daně.

Od začátku roku ústečtí celníci zmařili 15 pokusů o nelegální přepravu minerálních olejů, při kterých zajistili 37 897 litrů topného oleje. Zabránili tak daňovému úniku ve výši 391.937 korun. U jednoho řidiče objevili celníci značený minerální olej i v běžné nádrži jeho vozidla.

„Červená nafta“ je určena výhradně pro výrobu tepla, z důvodu nižší ceny je však u nás podvodně používána pro pohon motorových vozidel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…