Celní správa: Olomoučtí celníci zajistili 150 tisíc kusů nelegálně přepravovaných cigaret

29.08.2019 16:17

Bezmála 150 tisíc kusů nelegálně přepravovaných cigaret zajistili olomoučtí celníci, když prováděli běžné kontroly na zpoplatněné silnici v blízkosti obce Brodek u Prostějova. Řidička převážela cigarety v patnácti kartonových krabicích.

Celní správa: Olomoučtí celníci zajistili 150 tisíc kusů nelegálně přepravovaných cigaret
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Koncem minulého týdne prováděli olomoučtí celníci běžné kontroly na zpoplatněné silnici ve směru Olomouc – Vyškov. Krátce před desátou hodinou večer zastavili osobní vozidlo s polskou poznávací značkou, a to s podezřením, že auto využívá zpoplatněnou komunikaci bez dálničního kuponu. Při kontrole však zjistili, že dálniční známka je v pořádku, ale vnitřní prostor vozidla je napěchován patnácti kartonovými krabicemi. Ty obsahovaly bezmála 150 tisíc kusů cigaret bez platných tabákových nálepek. Celníci zboží zajistili. Zabránili tak daňovému úniku, který byl předběžně vyčíslen na 700 tisíc korun.

Celý případ je nadále prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby a pro podezření ze spáchání trestného činu porušení práv k ochranné známce a jiným označením. Řidičce teď hrozí trest odnětí svobody až na tři léta a také propadnutí jejího majetku ve prospěch státu.

Celní úřad pro Olomoucký kraj má k dispozici fotodokumentaci.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…