Celní správa: Padělky na příhraničních tržnicích

09.12.2019 16:26

Téměř čtrnáct set kusů padělků v hodnotě 435 tisíc korun zajistili ústečtí celníci ve svém regionu během celorepublikové kontrolní akce.

Celní správa: Padělky na příhraničních tržnicích
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

S blížícími se vánočními svátky zaměřili celníci v uplynulých dnech kontrolní činnost na nabídku a prodej výrobků porušujících práva duševního vlastnictví. V hledáčku měli vytipované stánky a provozovny v příhraničních obcích Hřensko, Petrovice, Moldava, Hora sv. Šebestiána, Vejprty a další.

Co do počtu nejvíce padělků celníci zajistili na Moldavě a v nejvyšší hodnotě pak ve Vejprtech.

Na Moldavě v prodejně označené „Konzum“ celní hlídka zajistila 344 kusů padělků. Jednalo se o hračky, hrací karty a stavebnice, dále plastovou obuv i drogistické potřeby. Celníci stanovili hodnotu zajištěného zboží, vyčíslenou v ceně originálních výrobků, na 120 tisíc korun. Kromě padělků hlídka celníků zajistila v provozovně i 61 lahví (59,9, litrů) různého alkoholu, ke kterému prodejce nepředložil žádné nabývací doklady, prokazující jeho řádné zdanění.

V neoznačené provozovně ve Vejprtech celníci zajistili 204 kusů padělků různých výrobků. Od textilního zboží (bundy, trička, mikiny) až po zapalovače a přívěšky honosící se logy renomovaných firem. Hodnotu zajištěného zboží celníci vyčíslili na 155 tisíc korun. Kromě toho hlídka celníků v prodejně objevila i 11 gramů marihuany v dóze stojící na pultu.

S jedenácti přistiženými obchodníky zahájí celníci správní řízení o udělení sankce a propadnutí zajištěných výrobků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…