Celní správa: Podvodné e-maily zasílané jménem Celní správy ČR

02.01.2022 21:21 | Tisková zpráva

Celní správa ČR upozorňuje, že jsou jejím jménem rozesílány příjemcům zásilek objednaných v zahraničí podvodné e-maily, které požadují doplatek na dani z přidané hodnoty.

Celní správa: Podvodné e-maily zasílané jménem Celní správy ČR
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Upozorňujeme, že v souvislosti s objednávkou zboží (např. kosmetiky) ze zemí mimo EU se objevují případy nevyžádaných e-mailů z adresy service@cs.mfcr.cz, kdy je u objednaného zboží s hodnotou vyšší než 22 EUR požadován celními orgány doplatek DPH.

Podle e-mailu není možné bez doplatku zásilku doručit a je nutné dokoupit tzv. "PIN kód", který je následně zaslán na adresu service.customs@cs.mfcr.cz<mailto:service.customs.cs.mfcr.cz@dr.com> .

Adresát následně obdrží nový kód zásilky a odkaz pro správné potvrzení poštovní adresy. Celý e-mail je psán v angličtině.

Celní správa ČR varuje, že se jedná o podvodný e-mail, jehož cílem je obohatit se a oklamat příjemce. Aktuální informace o probíhajícím celním řízení poštovních zásilek do hodnoty 150 EUR jsou k dispozici na ZDE.

Celní orgány při celním řízení komunikují s příjemcem/deklarantem o případné výši vyměřené DPH přímo přes aplikaci eCeP, nebo prostřednictvím jeho zástupce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…