Celní správa: Polykače kokainu z autobusu odhalil speciálně vycvičený pes celníků

03.03.2023 9:44 | Tisková zpráva

Celníci z Protidrogového oddělení v Plzni ve spolupráci s kolegy z celního úřadu zadrželi v loňském srpnu v Rozvadově nigerijského drogového kurýra, tzv. „polykače“, v jehož útrobách bylo 55 kontejnerů kokainu o váze 624,8 g. V těchto dnech mu Okresní soud Tachov uložil nepodmíněný trest v délce trvání 6 let s následným vyhoštěním.

Celní správa: Polykače kokainu z autobusu odhalil speciálně vycvičený pes celníků
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Pětačtyřicetiletý cizinec cestoval linkovým autobusem na trase Brusel – Praha, přičemž cílovou destinací mělo být Rakousko.  Při celní kontrole na něj pozitivně reagoval služební pes vycvičený na vyhledávání drog, označil ho a muž byl pro podezření přepraven do zdravotnického zařízení. Následné rentgenové vyšetření prokázalo výskyt cizích předmětů v tělních dutinách cestujícího a laboratorní rozbory potvrdily podezření celníků, že se jedná o kokain. Během jednoho dne vyloučil organismus muže postupně všechny kontejnery s drogami. 

Riskantním jednáním si měl pašerák přijít na 50 000 Kč.

Spolu s celníky z Protidrogového oddělení v Plzni se na případu podílela též Policie ČR, Služba kriminální policie a vyšetřování v Tachově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…