Celní správa: Pražští celníci nepolevují v boji proti padělkům

15.11.2022 22:30 | Tisková zpráva

V minulých dnech pražští celníci provedli několik kontrol zaměřených na ochranu práv duševního vlastnictví. Uskutečnily se v tržnici Sapa v Praze 4 - Libuši a ve všech případech bylo zadrženo velké množství padělaného zboží. Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena téměř na 87 milionů korun.

Celní správa: Pražští celníci nepolevují v boji proti padělkům
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

První kontrola se uskutečnila ve středu 9. listopadu. Během ní celníci objevili padělky luxusních šperků, jež byly označeny logy světových značek, například VERSACE, MICHAEL KORS, LOUIS VUITTON, CHANEL, SWAROVSKI, nejčastěji však HARLEY DAVIDSON. Kontrole byla přítomna i zástupkyně majitelů ochranných známek, která potvrdila, že se skutečně jedná o falzifikáty. Celníci zadrželi celkem 5 024 kusů různých náušnic, řetízků, přívěsků, náramků a prstenů za 82 milionů korun.

V sobotu 12. listopadu celníci objevili na tržnici další zboží porušující práva duševního vlastnictví. Tentokrát se jednalo o padělky bezdrátových sluchátek Apple, hraček a dalšího zboží pro děti označeného logem Minions. Zadrženy byly téměř dva tisíce kusů zboží. Hodnota originálních výrobků by dosáhla 3,5 milionu korun.

Následující den byli celníci opět úspěšní, neboť zabránili dalšímu prodeji padělaného zboží. Přes tisíc kusů padělků objevili v obchodě s hračkami. Jednalo se o plastové a plyšové hračky z kreslených pohádek a stavebnice pro děti, jež byly neoprávněně označeny logy renomovaných světových výrobků, např. Frozen, Lego, L.O.L., Paw Patrol a další. Hodnota zboží vyjádřená v ceně originálních výrobků by byla v tomto případě více než jeden milion korun. Nejenže u hraček došlo k porušení práva duševního vlastnictví, mohou také představovat zdravotní riziko. Takovéto hračky nejsou nikterak zdravotně testovány a nemají žádné certifikáty o zdravotní nezávadnosti.

Veškeré zadržené zboží bylo převezeno do skladu celního úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…