Celní správa: Přepravované osobní vozidlo se nacházelo v mezinárodním pátrání

16.11.2023 7:09 | Tisková zpráva

Karlovarští celníci při běžné kontrole zjistili, že přepravované osobní vozidlo na autopřepravníku se nachází v databázi Schengenského informační systému (SIS).

Celní správa: Přepravované osobní vozidlo se nacházelo v mezinárodním pátrání
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Na konci minulého týdne hlídka karlovarských celníků vytipovala ve večerních hodinách na silnici R6 (ve směru Sokolov – Cheb) ke kontrole dodávkové vozidlo, jež přepravovalo na specializovaném přívěsu osobní vozidlo Audi A7 Sportback. Dodávku řídil rumunský řidič, 5 spolujezdců bylo stejné národnosti.

Celníci vyzvali řidiče k předložení dokladů od dodávkového i přepravovaného vozidla, následně provedli fyzickou kontrolu obou vozidel s negativním výsledkem.

Lustrací v databázi Schengenského informační systému (SIS) však bylo zjištěno, že přepravované osobní vozidlo je v pátrání (věc hledaná za účelem jeho zabavení). Z tohoto důvodu hlídka karlovarských celníků kontaktovala Policii ČR, jejíž příslušníci si případ převzali k dalšímu šetření. Celníci setrvali na místě kontroly až do odtažení zajištěného vozidla z důvodu poskytnutí součinnosti PČR. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

22:04 Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Poradíme vám, jak předejít tomu, aby v…