Celní správa: Tabák do cíle nedojel

05.08.2019 10:02

?Celkem tři tuny surového tabáku, to je záchyt moravskoslezských celníků.

Celní správa: Tabák do cíle nedojel
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V uplynulých dnech, ve večerních hodinách, prováděla hlídka ostravského mobilního dohledu rutinní kontrolu zaměřenou na přepravu, skladování a prodej vybraných výrobků (alkohol, tabákové výrobky, minerální oleje).

Stanoviště celníků bylo na dálnici D1. V obci Šilheřovice, ve směru z Polska na Ostravu, si ke kontrole vytipovali dvě dodávková vozidla FIAT Ducato a Renault Master polské imatrikulace. Hlídka vozidla odklonila na benzínovou pumpu. V jednom voze se nacházel řidič a spolujezdec a ve druhém pouze řidič. Byli vyzváni k předložení dokladů totožnosti a registrace od vozidel. Na dotaz celníků, co převážejí, oba shodně a nezávisle na sobě odpověděli, že tabák.

Řidiči byli vyzváni k předložení dokladů převáženého zboží a ke zpřístupnění všech prostor ve vozidlech. V dodávkových automobilech byly naloženy černé igelitové pytle, ve kterých se nacházel volně sypaný, drcený tabák.

Řidiči předložili ke kontrole doklady, které byly ale neúplné. Požadované údaje chyběly nejen na fakturách, ale i na mezinárodních nákladních listech (CMR). Zboží mělo údajně putovat z Litvy do Bulharska.

Celková hmotnost nákladu činila 3 000 kilogramů tabáku v surovém stavu. Ostravští celníci svou činností zabránili úniku na spotřební dani ve výši 6 708 000 korun. Zboží bylo převezeno do střeženého skladu celního úřadu.

Celní úřad bude nadále prověřovat porušování právních předpisů v oblasti obchodování s touto komoditou. Případ je nadále v šetření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

14:54 ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

V 1. čtvrtletí řidiči odebrali v síti ČEZ přes1,8 mil. kWh zelené elektřiny. To je o 65 % více, než …