Celní správa: Trhovec prodával s tričky i pervitin

30.01.2023 7:29 | Tisková zpráva

Desítky celníků ze Sekce pátrání a policistů z Národní protidrogové centrály provedly v neděli 15. ledna razii v chebské tržnici Asia Dragon Bazar Svatý Kříž u Chebu. Úspěšně tak zrealizovaly závěrečnou fázi případu, který byl veden celníky z protidrogového oddělení v Plzni pod krycím názvem „KERN“.

Celní správa: Trhovec prodával s tričky i pervitin
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Pachatele vietnamské státní příslušnosti, drogu a peníze z prodeje zadrželi celníci na místě v okamžiku předání. Téměř dva kilogramy metamfetaminu našli ve skladu a při dalších prohlídkách objevili a zajistili sušinu konopí, finanční hotovost v korunách a eurech, skleněné dýmky na pervitin, digitální váhy, značné množství igelitových sáčků a dalších věcí určených k uskladnění, vážení, ředění a balení drog. Jedno motorové vozidlo zajistili jako náhradní hodnotu. Za gram drogy pachatel inkasoval 33 EUR. Muž si svými obchody přišel nejméně na tři miliony korun.

V průběhu trestního řízení bylo spoluprací celníků s policejními orgány Spolkové republiky Německo a s policejními orgány Rakouské republiky zjištěno, že zadržený muž několikrát prodal rakouským a německým státním příslušníkům dalších celkem 1,95 kg krystalické látky obsahující metamfetamin, který následně vyvezli z České republiky. Obchody probíhaly v tržnici, kde pachatel provozoval několik stánků s běžným zbožím, zejména s textilem. V průběhu trestního řízení celníci zadokumentovali prodej téměř čtyř kilogramů krystalické látky obsahující metamfetamin, díky čemuž zjistili také prostory, které zadržený muž využíval k uskladnění metamfetaminu. Tam také s ním manipuloval, vážil a balil do připravených igelitových sáčků. Osobními kontakty si na tržnici vytvořil síť dlouhodobých zákazníků, kteří za ním pravidelně či nepravidelně dojížděli ze zahraničí. Předběžné zkoumání ukázalo, že se jedná o vysoce kvalitní (cca 80%) metamfetamin.

Vzhledem k povaze a místu razie se na zadržení podílela nejen speciální složka celní správy SON, ale i policejní složka URNA a příslušníci Národní protidrogové centrály.

Trestní věc byla s návrhem na zahájení trestního stíhání předána Národní protidrogové centrále Policie ČR. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody v délce osm až dvanáct let. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…