Celní správa: Tři palety léků s obsahem pseudoefedrinu do cíle nedojely

07.03.2023 12:43 | Tisková zpráva

Šest set kilogramů zajištěných léků s obsahem efedrinu a pseudoefedrinu je výsledkem kontroly zaměřené pardubickými celníky na malá dodávková vozidla.

Celní správa: Tři palety léků s obsahem pseudoefedrinu do cíle nedojely
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Hlídka mobilního dohledu na konci února vytipovala a zastavila v blízkosti hraničního přechodu s Polskem nenápadnou dodávku. Při kontrole  zjistili v nákladním vozidle rumunské imatrikulace jedoucím na trase z Polska do Rumunska nelegální přepravu zboží. Konkrétně se jednalo o 1.629.000 kusů tablet léků s obsahem efedrinu/pseudoefedrinu s označením EFEDRINA ARENA 50mg tablets a COLD RELIEF 5mg/120mg tablets, které se používají jako prekurzor při výrobě psychotropních látek.

Na místo byli okamžitě přivoláni příslušníci protidrogového oddělení Generálního ředitelství cel, kteří proti podezřelé osobě rumunské národností zahájili úkony trestního řízení pro zvlášť závažný zločin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Řidiči v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody 10 až 18 let.

Odhadovaná prodejní cena metanfetaminu (tzv. pervitinu) vyrobeného ze zajištěných léků by na černém trhu přesáhla částku 140 milionů korun.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…