Celní správa: V listopadu v Praze padalo nejen listí, ale i nelegální herny

03.12.2017 8:18

Měsíc listopad přinesl v hlavním městě opět další významný zásah do oblasti nelegálního hazardu. V průběhu měsíce provedli pražští celníci celkem sedm kontrol a ve všech případech došlo ke zjištění nelegálního hazardu. Tentokrát tedy číslo sedm příliš šťastné nebylo, zejména pro provozovatele nelegálního hazardu.

Celní správa: V listopadu v Praze padalo nejen listí, ale i nelegální herny
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Jednalo se zejména o bary a restaurace, kde byla skrytě, často pod rouškou klubu s nezřídka kdy s bohulibým záměrem, maskována nelegální hra. Tyto nelegální herny byly zjištěny a následně eliminovány v různých částech hlavního města, často v blízkosti obchodních domů s velkým pohybem lidí. Opakované kontroly byly zaměřeny nejenom na výherní automaty, ale tentokrát i na takzvané automaty „ s vědomostním prvkem", nazývané kvízomaty různých úrovní a také na slevostroje. Při kontrolách bylo celkem zajištěno 30 takových přístrojů, konkrétně 21 výherních hracích přístrojů, osm kvízomatů, jeden slevostroj s tím, že navíc byly zajištěny žetony pro hru, čipové karty pro hráče, seznamy hráčů, klíče k přístrojům. Celková finanční hotovost ve výši 63.000 korun a 100 EUR, která byla určena k vyplácení výher, byla pochopitelně také na místě zajištěna.

Největší z heren objevili pražští celníci ve středu 29. listopadu v Praze 8 – Ďáblicích. I tato byla provozována bez příslušného povolení ministerstva financí. Jenom v ní celníci zabavili 16 nelegálních výherních hracích přístrojů a zajistili finanční hotovost ve výši 42.900 korun a 100 EUR.

Veškeré výherní automaty byly odvezeny k těm, které celní úřad zajistil v předchozích akcích. Že se jedná o lukrativní záležitost, jen potvrzuje, že provozovatele neodradí od této nezákonné aktivity, ani skutečnost, že osobám, které poruší zákon č. 186/2016 o hazardních hrách, hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí zadržených přístrojů, hotovosti a dalších předmětů související s nelegální hrou.

Je tedy zcela zřejmé, že sklad, který je určen pro automaty z nelegálního hazardu se bude i nadále plnit a pražští celníci mají před sebou jedno malé jubileum. Další nelegální herna, bude mít pořadové číslo 40. Pokud tedy zrekapitulujeme dosavadní kontroly, tak výčet zásahů je úctyhodný. Od počátku letošního roku, kdy celní správa obdržela dozorovou činnost podle zákona o hazardních hrách, provedli pracovníci Celního úřadu pro hlavní město Prahu již 39 likvidací nelegálních heren, zabavili 331 výherních hracích přístrojů, 11 stolů pro živé hry, osm rulet, 11 kvízomatů všech úrovní, dva slevostroje a zajistili bezmála 2.300.000 korun v hotovosti určené pro nelegální hru.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…