Celní správa: V prodejně smíšeného zboží celníci objevili léky

28.04.2023 22:05 | Tisková zpráva

Rovných 1 206 tablet a 56 gelových sáčků léků na posílení mužské erekce zajistili ústečtí celníci při kontrole provozovny se smíšeným zbožím na Chomutovsku.

Celní správa: V prodejně smíšeného zboží celníci objevili léky
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V minulých dnech prováděli celníci kontrolu v jedné z provozoven v katastru obce Hora Svatého Šebestiána. Primárně se zaměřili na prodej a skladování zboží porušujícího některá práva duševního vlastnictví a řádné zdanění vybraných výrobků.

Při kontrole provozovny celníci objevili blistry s léky ukryté v batozích zavěšených na stěně. Další léčivé přípravky nalezli také v krabici pod pokladnou. Konkrétně se jednalo o 250 kusů tablet přípravků Cenforce 100mg, 210 kusů tablet Cenforce 200mg, 325 kusů tablet Kamagra Gold 100mg, 256 kusů tablet Cobra 130mg, 165 kusů tablet Cobra 120mg a 56 gelových sáčků Kamagra oral jelly 100mg, tedy léků určených k léčbě erektilní dysfunkce. Část blistrů byla nastříhaná na jednotlivé tablety, což nasvědčovalo prodeji i po kusech.

Celníci o nálezu informovali Státní ústav pro kontrolu léčiv, který rozhodl o zajištění léčivých přípravků. Zadokumentovaný případ včetně zajištěných léků celníci následně předali pracovníkům SUKL k dalšímu šetření.

Padělané a nelegální léčebné přípravky představují závažnou hrozbu pro lidské zdraví. U padělků a nelegálních přípravků není možné hovořit o účinnosti, kvalitě a hlavně bezpečnosti. Jejich užívání může způsobit vážná zdravotní rizika.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…