Celní správa: Vozidlo uzpůsobené k pašování zboží odhalili celníci

01.03.2023 13:33 | Tisková zpráva

O víkendu zastavila hlídka mobilního dohledu na pozemní komunikaci I/35 v katastru obce Koclířov osobní vozidlo Volkswagen Passat litevské imatrikulace. Řidič byl vyzván k otevření ložných prostor vozidla a zadních dveří k prostoru pro cestující.

Celní správa: Vozidlo uzpůsobené k pašování zboží odhalili celníci
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Zkušenému oku celníků neuniklo, že zavazadlový prostor vozidla je oproti stejným vozidlům dané třídy nezvykle malý. Tato indicie vedla pardubické celníky k důkladné kontrole vozidla. Po odklopení zadních sedadel objevili tajnou schránku vybudovanou k pašování zboží. V úkrytu nalezli celkem 71 000 kusů cigaret bez platné tabákové nálepky. Celkový únik na spotřební dani byl vyčíslen na 249 920 korun.

Případ byl předán k dalšímu šetření odboru pátrání Generálního ředitelství cel. Řidiči hrozí obvinění z trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. V průběhu měsíce února je to již třetí záchyt cigaret pardubických celníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …