Celní správa: Zásilka tabáku do vodních dýmek skončila na Vysočině

29.03.2021 17:05

Téměř 250 kilogramů tabáku do vodních dýmek zajistili začátkem března pracovníci Celního úřadu pro Kraj Vysočina na dálnici D1. Únik na spotřební dani činí 677 tisíc korun, což je pro porovnání více než výše spotřební daně ze dvou cisteren nafty.

Celní správa: Zásilka tabáku do vodních dýmek skončila na Vysočině
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Hlídka mobilního dohledu přivedla ke kontrole vytipované vozidlo Mercedes Benz Sprinter s rumunskou imatrikulací na parkoviště Pávov ve směru na Prahu. Ve voze se nacházelo osm osob společně s řidičem a na dotaz, zda převáží nějaké cigarety či alkohol, řidič odpověděl, že veze čtyři kartony cigaret a žádný alkohol.

Anketa

Viníte Babišovu vládu za počty českých mrtvých na covid-19?

22%
78%
hlasovalo: 14530 lidí

Při otevření zavazadlového prostoru, v němž se nacházelo větší množství zavazadel, bylo i kvůli nepřízni počasí domluveno, že kontrola bude pokračovat v areálu celního úřadu u exitu 112. Zde po vyložení přepravovaných zavazadel bylo v zadní části ložné plochy vozidla objeveno sedm velkých nákupních tašek Kaufland. A v nich bylo napočítáno 245 balíčků tabáku do vodních dýmek bez dokladů prokazujících jejich zdanění. Řidič prohlásil, že předmětné zboží naložil v Rumunsku jako poštovní zásilku a měl za úkol ji převézt do Belgie.

Únik na spotřební dani činí 677 tisíc korun a pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu krácení daně případ nyní řeší oddělení pátrání. Řidiči hrozí trest odnětí svobody až do výše tří let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…