Celní správa bude mít nový systém pro vratky DPH

07.09.2017 18:06

Celní správa České republiky se rozhodla vytvořit vlastní elektronický systém na potvrzování prodejních dokladů zahraničním fyzickým osobám opouštějícím území EU.

Celní správa bude mít nový systém pro vratky DPH
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Pro veřejnost není novinkou, že každá fyzická osoba usazená mimo Evropskou unii má nárok na vrácení daně z přidané hodnoty na zboží opouštějící Společenství. Stačí si nechat potvrdit celními orgány výstupního celního úřadu na tuzemském letišti s mezinárodním provozem daňový doklad a zažádat o vratku daně u příslušného obchodníka.

Praxe ukázala, že je třeba eliminovat rizika spojená s pomalým potvrzováním prodejních dokladů a rovněž s možným zneužíváním potvrzování prodejních dokladů, a proto chce česká celní správa vytvořit vlastní elektronický systém, který zabrání nezákonnému uplatňování vratek na dani.

Nově navrhovaný systém bude umožňovat elektronické potvrzování, po splnění příslušných zákonných podmínek při výstupu zboží z EU, čímž umožní rychlejší a efektivnější potvrzení výstupu předmětného zboží a rychlejší odbavení cestujícího při výstupu na tuzemských letištích s mezinárodním provozem.

V současné době byly zahájeny práce na přípravě vývoje tohoto nového systému, který by měl být dokončen a nasazen do ostrého provozu na vybraných tuzemských celních úřadech, v jejichž působnosti jsou letiště s mezinárodním provozem, ve druhé polovině příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…