Celní úřad pro Ústecký kraj: Úspěšné záchyty drog na Ústecku

01.12.2020 17:05

Zatahovací sáčky s marihuanou, metamfetaminem a injekční stříkačky objevily hlídky mobilního dohledu v kontrolovaných vozidlech.

Celní úřad pro Ústecký kraj: Úspěšné záchyty drog na Ústecku
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Během víkendu se ústeckým celníkům podařilo v rámci nočních silničních kontrol hned několik zajímavých záchytů omamných a psychotropních látek, tedy drog. 

Nejprve v obci Trmice celníci zastavili po 22. hodině ke kontrole osobní automobil značky Fiat. Kromě řidiče taxislužby se ve vozidle nacházeli tři zákazníci ve věku 18-19 let. Celníci nasadili služebního psa vycvičeného na vyhledávání omamných a psychotropních látek, který označil pravou kapsu bundy jedno z pasažérů. Osmnáctiletý mladík na výzvu celníků z kapsy vyndal sáček s rostlinou látkou a typickým zápachem.  Váha určila hmotnost 5,66 gramů a test už jen potvrdil, že se jedná o marihuanu.

V sobotu hodinu po půlnoci zastavila hlídka celníků v ústecké Přístavní ulici bílé vozidlo VW Passat, jehož osádku tvořil dvaadvacetiletý řidič a o něco mladší spolujezdkyně. I zde byl služební pes úspěšný. Označil prostřední panel vozidla i řidiče. Celníci následně v panelu nalezli drtičku a papírky, u mladíka pak zatahovací sáček s 0,69 gramy sušiny konopí, tedy marihuanu.

V neděli kolem 19. hodiny kontrolovala hlídka celníků v téměř shodném složení pod střekovským hradem dodávkové vozidlo zn. Fiat Ducato. Služební pes označil ve vozidle přihrádku nad řidičem, ve které se nacházela peněženka a poté i nohavici montérkových kalhot spolujezdce. Celníci v peněžence objevili místo drobných mincí sáček s bílým práškem o hmotnosti 1,1 gramu a spolujezdec z kapsy montérek vyndal zatahovací sáček s 1,07 gramy krystalické látky a injekční stříkačku. Test určil, že se jedná o metamfetamin.  Řidič celníkům tvrdil, že peněženka není jeho, ale když mu celníci provedli test na přítomnost OPL v těle, byl výsledek pozitivní.

Krátce před půlnocí už mobilní hlídka celníků operovala v Děčíně, kde si vytipovala bílou Fábii s nápisem TAXI. Čtyřnohý kolega označil ve vozidle sedícího čtyřiadvacetiletého zákazníka, respektive jeho příruční taštičku.  V taštičce celníci nalezli injekční stříkačku a tři papírová psaníčka s krystalickou látkou o celkové hmotnosti 0,55 gramu. Provedený test potvrdil, že se jedná o metamfetamin, tedy pervitin.

Všechny odhalené hříšníky včetně nalezených drog celníci předali, z důvodu věcné nepříslušnosti, Policii ČR k dalšímu šetření.

Ústečtí celníci jsou při odhalování drog v posledních listopadových dnech úspěšní, jak dokládají i další případy z uplynulého týdne (ze středy dne 25. listopadu). Hlídka ústeckých celníků měla ten den také pernou noční směnu. Odhalila přepravu drog ve dvou vozidlech.

Nejprve to byla bílá dacie Sandero, kterou hlídka hodlala v centru Ústí nad Labem podrobit kontrole. Řidič na znamení „následuj mě“ nereagoval a odbočil do vedlejší ulice, kde byl ve 21:35 hod dostižen a zastaven. Celníci zkontrolovali vozidlo včetně dokladového pouzdra ležícího na palubní desce. Uvnitř objevili sáček s bílým práškem (0,5 g metamfetaminu). Vzhledem k podivnému chování řidiče byl čtyřicetiletému muži proveden test na přítomnost OPL v těle, který vyšel pozitivně. 
Poté krátce před půlnocí v Přístavní ulici ve směru na Neštěmice skončilo v síti kontrol osobní vozidlo TAXI. Řidič vezl asi tak čtyřicetiletou zákaznici, která neměla u sebe doklady, zato měla v kapse pět sáčků s metamfetaminem, tedy pervitinem o hmotnosti 3,1 gramů.

I tyto případy si převzali policisté k dalšímu šetření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…