Celorepubliková oslava 100. výročí vzniku České republiky, resp. Československa

18.10.2017 22:03

16. října 2017 odstartoval unikátní projekt ke 100. výročí vzniku České republiky, resp. Československa. S předstihem jednoho roku vybíráme finanční prostředky pomocí kampaně na největším českém crowdfundigovém portálu HITHIT. Vybrané prostředky kompletně investujeme do velmi netradiční oslavy (happeningu), kterou chceme připomenout největší svátek, který se kdy v našich zemích historicky slavil.

Celorepubliková oslava 100. výročí vzniku České republiky, resp. Československa
Foto: vyrocirepubliky.cz
Popisek: 100. výročí republiky - logo

Celý koncept je jednoduchý - Všechny nás spojí 19. hodina 28. října 2018 - kdy si společně připijeme. Ať už doma, na pavlači anebo v ulicích českých i cizokrajných měst s naší rodinou, dětmi, babičkou, přáteli, sousedy, pejskem a kočičkou… Na republiku a na nás!

Naším přáním je dát lidem důvod být zase spolu. Dát jim příležitost potkat své virtuální přátele naživo i možnost poznat své reálné sousedy jinak než podle jména na zvonku. Chceme uspořádat slavnost, která propojí lidi ve velkých městech i odlehlých vesničkách. Oslovíme místní komunity, spolky, čtvrti, aby samy přišly s vlastní oslavou, vlastním nápadem. Chceme zapojit i naše krajany v zahraničí, takže oslava to bude opravdu veliká.

Součástí těchto slavností bude i sázení lip. Chceme vysázet celou lipovou alej. Sto krásných lip, které tu po nás zůstanou stovky a stovky let. Chystáme se uspořádat soutěž mezi městy, vesnicemi i soukromými vlastníky půdy a spolu s lidmi, kteří se do oslavy zapojí, vybrat to nejlepší místo pro naši společnou „stolipovou“ alej.

Věříme, že velká výročí spojená s naší zemí nám dávají jedinečnou příležitost zamyslet se nad tím, kdo jsme, kam vlastně směřujeme a jaké jsou naše skutečné hodnoty. Po některých ne úplně šťastných událostech, které v minulých letech oslavy velkých výročí provázely, jsme si řekli, že si tuto kulatou oslavu nenecháme nikým vzít ani zkazit. Republika si pořádnou a důstojnou oslavu zaslouží. Věříme, že my, její občané, si ji zasloužíme také. Bez ostudy, za to se všemi a pořádně.

Proto žádáme všechny o podporu. Tedy o příspěvek v rámci crowdfundigové kampaně, ve které vybíráme finanční prostředky na veškerou organizaci celorepublikové oslavy. Za příspěvek v kampani nabízíme například pamětní sklenice s logem 100. výročí, pohled s přáním hezkého výročí podepsaný samotným Masarykem, ale je možné si pořídit i vlastní lípu nebo dokonce vlastní lavičku v Aleji republiky. Dárků je celá řada, přesvědčte se sami ZDE.

Celou kampaní nás provází český lev. Najdete ho v našem logu a stal se i sjednocujícím motivem celé oslavy. 100. výročí vzniku republiky chceme oslavit důstojně, ale bez oficialit. Společně a s radostí. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…