Celostátní porada vedoucích středisek Probační a mediační služby

14.10.2017 14:32

Celostátní porada vedoucích středisek PMS se uskutečnila ve dnech 4. až 6. října 2017 v prostorách Justiční akademie v Kroměříži.

Celostátní porada vedoucích středisek Probační a mediační služby
Foto: Probační a mediační služba ČR
Popisek: Probační a mediační služba ČR, logo.

Jedním z hlavních témat porady byl plán na zavedení elektronického monitorovacího systému do praxe. Ředitelka Probační a mediační služby Andrea Matoušková také představila čerstvě dokončenou Koncepci rozvoje probace a mediace do roku 2025, která určuje další rozvoj systému probace a mediace v České republice a PMS jako organizace, která svou odbornou činností přispívá k prevenci kriminality, minimalizaci rizik jejího opakování, řešení konfliktů vycházejících z trestné činnosti a péči o oběti.

Poradě, na níž reprezentoval Ministerstvo spravedlnosti náměstek Vladimír Zimmel, zaslal svou zdravici i ministr spravedlnosti Robert Pelikán: „Bez Vašeho přispění by světlo světa nespatřily úspěchy zásadní. Mám na mysli na jedné straně dokončení Koncepce rozvoje probace a mediace do roku 2025, která napomůže dalšímu dlouhodobému cílenému rozvoji celého oboru. Na druhé straně musím zmínit úspěšné dokončení výběrového řízení na elektronický monitorovací systém, díky němuž bude mít Probační a mediační služba po sérii peripetií a dílčích nezdarů konečně možnost nasadit „náramky“ v praxi, a věnovat tak co nejvíce své energie každodenní práci s pachateli a oběťmi trestných činů,“ uvedl.

Na poradě proběhlo i hodnocení praxe v souvislosti s národními metodickými standardy v jednotlivých odborných oblastech činnosti PMS a zazněly informace o práci metodického a koncepčního oddělení. Odborné a IT oddělení zase představila harmonogram vývoje nového informačního systému. Na workshopech se diskutovalo o důležitých tématech PMS včetně vzdělávání či správy a struktury PMS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…