Cenia: Úspěch při spolupráci s Evropskou agenturou pro životní prostředí

23.11.2018 17:31

Česká republika dosáhla významného milníku spolupráce s Evropskou agenturou pro životní prostředí (EEA) prostřednictvím sítě Eionet. Jako jediná členská země EEA má ČR pro období let 2019 až 2021 zastoupení ve všech sedmi Evropských tematických střediscích (European Topic Centres, ETC).

Cenia: Úspěch při spolupráci s Evropskou agenturou pro životní prostředí
Foto: cenia.cz
Popisek: Cenia - logo

ETC jsou střediska, která sdružují organizace z členských zemí EEA s odbornými znalostmi ze specifické oblasti životního prostředí a která úzce spolupracují s EEA na plnění politik životního prostředí EU. Do jednotlivých ETC vkládají členské instituce své odborné a výzkumné kapacity a podílí se tak na obohacení implementace evropských politik životního prostředí o národní a mezinárodní projektové i agendové zkušenosti a nejnovější poznatky z praxe.

EEA pro podporu svých odborných činností a kvůli lepšímu kontaktu s odbornou veřejností zřizuje Evropská tematická střediska, složená z veřejných, privátních, vědeckých, výzkumných a odborných institucí, které se zaměřují na jednotlivé sektory životního prostředí a poskytují odbornou podporu EEA a Generálnímu ředitelství pro životní prostředí při jejich činnostech.

CENIA, česká informační agentura životního prostředí má zastoupení ve třech ETC, Český hydrometeorologický ústav ve dvou. Po jedné účasti v ETC mají Agentura ochrany přírody a krajiny ČR a GISAT s.r.o.

Seznam ETC a jejich členských institucí z ČR:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …