Centrum Amelie: Charitativní prodej slonů na podporu onkologicky nemocných

07.12.2018 20:38

Charitativní prodej slonů pořádá Centrum Amelie 12. až 14. prosince od 10:00 do 20:00 v obchodním centru Forum v Liberci. Celý výtěžek z prodeje půjde na zajištění bezplatných služeb pro onkologicky nemocné a jejich blízké.

Centrum Amelie: Charitativní prodej slonů na podporu onkologicky nemocných
Foto: amelie-zs.cz
Popisek: Centrum Amelie - logo

K zakoupení budou stovky slonů ze všech možných materiálů, které na podporu nemocných zasílali během podzimu lidé z celé republiky. „Přiznávám, že takovou vlnu solidarity s nemocnými jsme nečekali a všem, kteří se na sbírce slonů podíleli, moc děkujeme. Velmi si této podpory vážíme,“ říká Mgr. Petra Kuntošová, koordinátorka Centra Amelie v Liberci, které poskytuje psychosociální pomoc dospělým onkologicky nemocným a jejich blízkým v regionu.

Slon jako starověký symbol štěstí ho přinese jak tomu, kdo si jej pro sebe či blízkého zakoupí, ale nákup slona podpoří i členy rodin, do jejichž života zasáhla rakovina.

„Celá částka, kterou vybereme, půjde na zajištění bezplatných služeb pro onkologické klienty a jejich blízké. Aktuálně zajišťujeme například sociální a psychologické poradenství, zdravotní cvičení, plavání a další aktivity, které by si klienti jinak nemohli z finančních důvodů dovolit,“ dodává Kuntošová.

Sloni jsou k zakoupení již od symbolické částky pěti korun.

Amelie v Liberci je onkologicky nemocným a jejich blízkým k dispozici dvakrát v týdnu, vždy v úterý a čtvrtek od 9:00 do 12:00 hodin. Onkologicky nemocní i jejich blízcí se mohou na Amelii obracet nejen osobně (Krajská nemocnice v Liberci (budova U, 1. patro) ale i telefonicky (608 458 277) či emailem (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…