Centrum Amelie: Měsíc na podporu onkologicky nemocných a jejich blízkých

25.02.2021 22:11

Přivolejme s jarem i naději je i letos mottem Tulipánového měsíce, který v březnu již podeváté realizuje nezisková organizace Amelie, z. s. Projektem chce upozornit na potřebu podpory onkologicky nemocných a jejich blízkých nejen v oblasti léčby, ale i v oblasti sociální a psychologické.

Centrum Amelie: Měsíc na podporu onkologicky nemocných a jejich blízkých
Foto: amelie-zs.cz
Popisek: Centrum Amelie - logo

„Letošní rok je pro všechny náročný a pro onkologicky nemocné dvakrát. Strach ze své nemoci násobený strachem z nákazy covid-19 jim přináší velký stres a obavy do života. Proto se v Amelii jim snažíme alespoň zpříjemnit prostředí onkologických ambulancí, lůžkových oddělení či čekáren a poslat jim vzkaz, že na svou nemoc nejsou sami“ říká koordinátorka Centra Amelie v Liberci Mgr. Petra Kuntošová.

Konkrétně v Libereckém kraji jsou po celý březen vyzdobena obrázky dětí onkologická oddělení nemocnic v Liberci, Jablonci nad Nisou a Mamocentrum v EUC klinice v Liberci. Pro pacienty Komplexního onkologického centra liberecké nemocnice jsou připravena přáníčka se vzkazy od dětí, ke kterým jsou připojeny další dárečky a kontakty na Amelii pro případnou pomoc a podporu. Přáníčka s dárečky jsou určena i pro zdravotníky, kteří o onkologicky nemocné pečují jako ocenění jejich náročné práce.

Anketa

Máte důvěru v Jana Hamáčka? (Hlasování od 25.2.2021)

16%
84%
hlasovalo: 15025 lidí

S nabídkou bezplatných služeb pro onkologicky nemocné a jejich rodiny se mohou lidé seznámit 8. 3. v čase 16:00-18:00 u stánku Amelie v obchodním centru FORUM v Liberci či 16. 3. přímo v Centru Amelie v rámci Dne otevřených dveří. S letáky Amelie a kontakty na ni se obyvatelé Liberce budou setkávat po celý měsíc březen rovněž ve vozech MHD. Na podporu onkologicky nemocných a jejich blízkých se uskuteční jednodenní charitativní cvičení v zapojených fitness centrech, kdy výtěžek ze vstupného půjde na zajištění bezplatných služeb pro ně. V případě nepříznivé epidemické situace bude cvičení probíhat online.

„Cílem Tulipánového měsíce je i zvýšení informovanosti mezi veřejností o fungování organizace v Liberci, která může pomoci v situaci, kdy do života rodiny vstoupí rakovina. Nemocní i jejich blízcí od nás mohou získat bezplatné sociální poradenství (např. v oblasti důchodů, zaměstnání či nároků na dávky), psychologické konzultace či se účastnit našich jednorázových či opakujících se aktivit jako je např. plavání, cvičení, tvoření a další“, dodává Kuntošová.

Tulipánový měsíc je realizován pod záštitou PhDr. Mgr. Ivana Langra, náměstka primátora pro kulturu, školství, sociální věci a cestovní ruch města Liberec.

Více o Tulipánovém měsíci 2021 ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…