Centrum Tradiční čínské medicíny ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové navštívila delegace vědců z celého světa

27.02.2017 10:10

Návštěvu organizoval Nadační fond na podporu Tradiční čínské medicíny spolu s FNHK, v jejímž areálu by podle náměstka ministra zdravotnictví a člena správní rady fondu Romana Prymuly měla již v září tohoto roku započít stavba nového samostatného objektu Kliniky tradiční čínské medicíny.

Centrum Tradiční čínské medicíny ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové navštívila delegace vědců z celého světa
Foto: Centrum Tradiční čínské medicíny
Popisek: V pátek 24. 2. navštívila Centrum Tradiční čínské medicíny ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové delegace vědců z celého světa.

V pátek 24. 2. navštívila Centrum Tradiční čínské medicíny ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové delegace vědců z celého světa.

Návštěvu organizoval Nadační fond na podporu Tradiční čínské medicíny spolu s FNHK, v jejímž areálu by podle náměstka ministra zdravotnictví a člena správní rady fondu Romana Prymuly měla již v září tohoto roku započít stavba nového samostatného objektu Kliniky tradiční čínské medicíny. “Původně měly stavební práce začít už loni v září, vzhledem k posunu je předpokládaný termín dostavby 2. polovina roku 2019,” upřesnil harmonogram výstavby Roman Prymula.

Delegace měla na dopoledním programu prohlídku Fakultní nemocnice, návštěvu stávající ambulance Centra TCM a seznámení se s projektem výstavby nové kliniky. Program pak vyvrcholil v setkání a diskusi s lékaři, managementem nemocnice, přednosty a zástupci jednotlivých klinik.

Na tiskové konferenci se k delegaci připojili i primátor města Hradec Králové Zdeněk Fink, hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán a jeho náměstek pro zdravotnictví Aleš Cabicar, aby projekt vzniku samostatné Kliniky čínské medicíny podpořili.

“Projekt vybudování samostatné Kliniky Tradiční čínské medicíny má zdravotní a vědecké opodstatnění a přinese pacientům pozitiva v léčbě syndromů a onemocnění, která nemají adekvátní léčbu prostředky západní medicíny,” hodnotil přínos projektu primátor Zdeněk Fink.

Hejtman Královéhradecké kraje Jiří Štěpán vidí v projektu kliniky skvělou ukázku vládní podpory neziskových projektů: “Projekt Kliniky tradiční čínské medicíny ve FNHK je skvělou ukázkou vládní podpory neziskových projektů ve zdravotnictví, neboť jej na svém zasedání schválila i vláda ČR,” uvedl hejtman.

Jeho náměstek pro zdravotnictví Aleš Cabicar pak v projektu spatřuje možnost propagace kraje:” Klinika, na kterou se budou sjíždět lékaři z celého světa bude pozitivní propagací nejen FN HK,  ale celého regionu Královéhradeckého kraje.”

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…