Červenec na ČMKBK: Cena elektřiny a zemního plynu nadále stabilní

14.08.2017 10:06 | Zprávy

Na Českomoravské komoditní burze Kladno bylo v červenci uzavřeno 1362 kontraktů na dodávku 523,5 tisíce MWh elektřiny a zemního plynu v hodnotě 343 milionů korun. Ceny ročních kontraktů zemního plynu a elektřiny byly nadále poměrně stabilní, zvýšená volatilita se projevovala u elektřiny v nízkém napětí.

Červenec na ČMKBK: Cena elektřiny a zemního plynu nadále stabilní
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Ceny ročních kontraktů elektřiny v nízkém napětí se pohybovaly v intervalu 815 až 904 Kč/MWh. Kurz těchto kontraktů uzavíral na úrovni 825 Kč/MWh. Ve vysokém napětí cena oscilovala v pásmu 828 až 896 Kč/MWh s uzavíracím kurzem 890 Kč/MWh.

Roční kontrakty zemního plynu v maloodběru se obchodovaly v intervalu od 427 do 446 Kč/MWh s uzavírací cenou 435 Kč/MWh. Ve velkoodběru se kurz pohyboval v rozmezí 426 až 445 Kč/MWh, na této nejvyšší úrovni i uzavíral.

Českomoravská komoditní burza Kladno vznikla v roce 1995 dle zákona č. 229/1992 Sb., o komoditních burzách a na základě státních povolení udělených Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem zemědělství ČR. Obchodování s energiemi organizuje ČMKBK v samostatné sekci Energetická burza od roku 2002, která je tak první energetickou burzou v České republice a největším energetickým burzovním trhem s dodávkami energií ve střední Evropě.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…