Česká Třebová: Budoucnost patří železnici, a to nejen v České Třebové

29.04.2019 11:16

Sdružení železničních nákladních dopravců ŽESNAD.CZ, z.s. ve spolupráci se Správou železniční dopravní cesty a Vyšší odbornou školou a střední školou technickou v České Třebové uspořádali v pátek interaktivní prezentační akci, jejímž cílem je seznámit studenty a širokou veřejnost nejen s fungováním této střední školy, ale také českou železnici v 21. století. Pro veřejnost bude akce přístupná také v sobotu.

Česká Třebová: Budoucnost patří železnici, a to nejen v České Třebové
Foto: rodinnevylety.cz
Popisek: Česká Třebová

„I přesto, že se jedná o první ročník akce, tak se ukazuje, že Česká Třebová byla, je a bude městem železnice. Proto se také snažíme prohlubovat spolupráci naší technické školy se železničními dopravci a obecně společnostmi, které působí na železnici v různých segmentech. V letošním roce jsme dokončili významné investice, které pomohou tomu, aby studenti odcházeli ještě lépe připraveni pro svoji další profesi či vysokoškolské studium,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Páteční akce byla určená především žákům a studentům, kteří se mohli seznámit s životem na železnici. Sobota bude věnována zájemcům z řad široké veřejnosti. K vidění je ukázka lokomotiv dopravců LokoTrain s.r.o., ČD Cargo a.s., Metrans Rail s.r.o. a SŽDC s prohlídkou kabiny strojvedoucího. Veřejnost bude mít také jedinečnou možnost nahlédnout do řídícího stavědla výpravčích. Zájemci si mohou prohlédnout také hasičskou techniku SŽDC, která je určena nejenom pro železnici. „V prostorách naší střední technické školy si mohou zájemci z řad veřejnosti vyzkoušet jízdu na simulátoru lokomotivy, kterou sestavili přímo naši studenti, prohlédnout si výstavu modelové železnice a postavit vlakovou cestu v historickém dopravním sále,“ řekl ředitel školy Jan Kovář.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…